Jäine kohvi-iirisetort

Koostis:
120 g õhukesi piparkooke
400 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
4 dl 35% rõõska koort
1 dl iiriseid või muid toffee-tüüpi komme
100 g šokolaadi
1 tl kakaopulbrit
1 sl kohvi

Valmistamine:
Vooderda piklik koogivorm toidukilega. Aseta vormi põhjale kaunistuseks kolm tervet piparkooki.
Klopi kausis toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur, lisa vahustatud rõõsk koor. Jaota saadud vaht kolme kausi vahel.
(Kõik kolm vahtu maitsestatakse erineval moel).
Esimese tordikihi jaoks lisa vahule kohvi ja kakaopulber.
Teise kihi jaoks sulata šokolaad. Jahuta ning sega vahu hulka.
Kolmanda kihi jaoks sega kreemi hulka peenelt hakitud iirised.
Kalla vormi kõigepealt kohvivaht, siis kata piparkookidega.
Kalla vormi šokolaadivaht, kata piparkookidega.
Viimasena kalla vormi iirisevaht.
Kata vorm fooliumiga ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist kummuta jäätisetort vaagnale ning eemalda toidukile.
Lase 5-10 minutit pehmeneda, siis lõika viiludeks.

%d bloggers like this: