Ravioolid

2 klaasi jahu
1 tl soola
2 sl võid
pool klaasi keevat vett…
Segada taignaks kas masina või käte abil.

http://www.minut.ee/kokk/02/02/23/2219255.shtml

Kui tainas on valmis,  lasta sellel u 30 min paisuda. Taigen peab kerkima kohas, kus ei ole tuuletõmbust ideaalne temperatuur on u 37 kraadi. Nõu katta märja rätikuga – tainas tahab niiskust.

Ravioolide  valmistamine:

Taigen jagada silma järgi võrdseteks osadeks. Nii kaua, kui ühte osa rullid, tuleb teised rätikuga katta, et ülejäänud tainas ei kuivaks.

Laota lahtirullitud tainas ravioolivormile, mis on jahuga ülepuistatud (nii ei jää taigen vormi külge kinni). Pane täidis pritskottii, või kasuta komplektis olevat minilusikat

Nipp: kui täidis on liiga kuum, võid täidisega pritskoti panna külma vette jahtuma. Seejärel pigista täidist lahtirullitud taignale lohukeste kohale. Kui täidis on pandud, vormi aukude kohad. Seejärel rulli  lahti teine taignapätsike  ning kata täidisega vorm õrnalt taignaga. Patsuta kergelt ja hakka rullima, esialgu nõrgalt ja seejärel tugevalt. Rullimine lõikab ravioolid lahti. Raputa ravioolid vormi tagurpidi keerates aukudest välja.

About these ads

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: