Evelin Ilves´e Hõrgutav kabatšoki-šokolaadi kook

Koostis:
2,5dl nisujahu
0,5dl jämedaid kaerahelbeid
2dl valget suhkrut
1dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
1 tl soodat + natuke sidrunimahla
0,5 tl küpsetuspulbrit
tsipake soola
0,5 tl jahvatatud kaneeli
2 muna
1,75dl taimeõli
4dl riivitud kabatšokki
1dl purustatud pähkleid

Kate:toorjuust+ hapukoor+tuhksuhkur+pähkleid

Kuumuta ahi 175C-ni. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid. Kalla vormi– ja küpseta umbes 25-35 min. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada.

Allikas: Presidendiproua Evelin Ilvese retsept augustist 2010

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: