AROONIASIIRUP KIRSILEHTEDEGA ( mustasõstralehtedega)

1 kg arooniamarju
2 tl sidrunihapet ( või maitsesta sidrunimahlaga)
suur peotäis kirsilehti
Ühe liitri mahla kohta:
4-8 dl suhkrut
Marjad ja kirsilehed pesta. Vesi keeta ja kallata marjadele, hoida 5 minutit, kallata keedunõusse tagasi ja lisada sidrunihape, kuumutada keemiseni. Marjad ja lehed panna kihiti nõusse ja valada üle keeva lahusega. Hoida 24 tundi, kurnata ja lisada suhkur. Keeta, panna purkidesse ja sulgeda õhukindlalt. Kirsilehtede asemel võib kasutada ka mustasõsta lehti ja sidrunhappe asemel ebaküdoonia vilju või sidruni mahla.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: