SOOLASEENED

Olen palju aastaid proovinud ja soolasus on täpselt selline, et saab leotamata salatit või seenesousti teha:)
kupatatud männiriisikaid
40 g soola iga liitri vee kohta
!range steriilsusreeglite täitmine!

Selgituseks olgu öeldud, et 40 g soola on 2 kuhjaga supilusikatäit (mõeldud on standardset mõõdukulbikest mahuga 15 ml) jämedamat või 2 väikese kuhjaga supilusikatäit väga peent soola ühe liitri vee kohta. Suuremate koguste puhul saab kasutada ka köögikaalusid.
Ära kasuta joodi ega mingi muu lisandiga soola.Keeda puhastatud ja soovi korral ka tükeldatud riisikaid suures koguses soolakas vees, seda korduvalt vahetades, kuni kibe maitse kaob ja seened vajuvad põhja. Nõruta seened sõelal ja kalla puhtasse külma vette jahtuma või jahuta voolava vee all. Steriliseeri purgid ja kaaned. Nõruta seened ja pigista veel ka käte vahel korralikult kuivaks, et soolvesi ei lahjeneks.
Mõõda seente peale vesi, mida olgu nii palju, et seened selles täiesti vabalt ujuvad. Lisa veehulgale vastav kogus soola ning keeda seeni 15 minutit, steriliseeri selle aja jooksul purgid ja kaaned.
Tõsta seened purki, kusjuures tugev kokkusurumine pole säilivuse seisukohalt oluline. Ülejäänud seened ja soolvesi peavad samal ajal pidevalt tasakesi edasi keema. Täida purk ääreni soolveega, pane kaas otsekohe peale ja keera kinni. Jahuta purgid kiiresti niiskete rätikutega ja vii hiljemalt järgmisel päeval neile määratud hoiukohta.

allikas:Toidutare

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: