Napoleoni kook

Tainas:
½ kg jahu puistada laia kaussi
300g hästi külmutatud võimargariini riivida jämedal riivil koos jahuga
Tekib sõmerjahu ja margariinimassile lisada:
1 suur muna
¾ klaasi vett ühe dessertlusika äädikaga.
Kõik segada, saadud tainas panna plastikustkotti ja külmkappi (hoida 2-3 päeva).

Küpsetamine:
Jagada tainas 11 osaks, võtta üks, ülejäänud kümme

panna külmpappi. Rullida tainas lahti väga õhukeseks liistakuks ja panna  aluspannile. Tornida kahvliga läbi, panna kuuma praeahju.

Kreem:
6 munakollast
2 muna täielikult 1 klaasi suhkruga hästi läbi hõõruda.
Lisada 6 spl jahu.
Keeta 1 liitrit piima.
Lisada kuum piim aegamisi segades eelnimetatud segusse. Uus segu panna väikesele tulele- vahetpidamata kuni esimese mulli tekkimiseni, siis panna jahtuma enne puistada peale suhkrukiht. 300g pehmet võid segada jahtunud segusse  ja lisada vaniliin. Vahustada  munavalget ½ kl suhkruga. Lisada eelvalmistatud kreemile ja segada

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: