Marineeritud silmud

Koostis:

  • 3 kg silmusid
  • 300 g soola
  • Marinaad:
    • 1 l vett
    • 15 tera pipart
    • 15 tera vürtspipart
    • 2 – 3 tkloorberilehte
    • 1 sl soola
    • 1 sl suhkrut
    • 3 sl 30% äädikat
    • 2 sl želatiini

Valmistamine:

Pane värsked silmud kaussi, puitsa peale soola (1 kg kala kohta 100 g soola) ja lase paar tundi soolduda. Siis pühi silmud limast ja soolast puhtaks, pese kiiresti voolavas vees ja nõruta sõelal.

Laota silmud kalarestile ja rösti hõõguvatel sütel mõlemalt poolt. jälgides, et peened sabapoolsed otsad ei söestuks. Võib ka suitsuahjus röstida/suitsudada
Kui silme pole võimalik röstida, siis võib need kuumal kuival pannil või praeahjus üle praadida.
Jahuta röstitud silmud, vastavalt purgi suurusele jäta silmud terveks või lõika tükkideks.

Keeda valmis marinaad. Selleks keeda vesi koos maitseainetega läbi, lisa želatiin. Soovi korral kurna.

Pane silmud purki püsti või ridamisi, vala peale kuum marinaad, nii et see silme vaevu katab (st 2-3 cm allapoole purgi äärt). Sulge purgid õhukindlalt.

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: