Marineeritud silmud

Koostis:

  • 3 kg silmusid
  • 300 g soola
  • Marinaad:
    • 1 l vett
    • 15 tera pipart
    • 15 tera vürtspipart
    • 2 – 3 tkloorberilehte
    • 1 sl soola
    • 1 sl suhkrut
    • 3 sl 30% äädikat
    • 2 sl želatiini

Valmistamine:

Pane värsked silmud kaussi, puitsa peale soola (1 kg kala kohta 100 g soola) ja lase paar tundi soolduda. Siis pühi silmud limast ja soolast puhtaks, pese kiiresti voolavas vees ja nõruta sõelal.

Laota silmud kalarestile ja rösti hõõguvatel sütel mõlemalt poolt. jälgides, et peened sabapoolsed otsad ei söestuks. Võib ka suitsuahjus röstida/suitsudada
Kui silme pole võimalik röstida, siis võib need kuumal kuival pannil või praeahjus üle praadida.
Jahuta röstitud silmud, vastavalt purgi suurusele jäta silmud terveks või lõika tükkideks.

Keeda valmis marinaad. Selleks keeda vesi koos maitseainetega läbi, lisa želatiin. Soovi korral kurna.

Pane silmud purki püsti või ridamisi, vala peale kuum marinaad, nii et see silme vaevu katab (st 2-3 cm allapoole purgi äärt). Sulge purgid õhukindlalt.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: