Müslid

MEEMÜSLI

5 dl kaerahelbeid
1,5, dl hakitud pähkleid/seemneid vms (mina kasutasin Kreeka pähkleid ja mandleid)

2 munavalget
0,5 tl vanljesuhkrut

2 sl pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
0,5 tl soola
1,5 sl mett

Sega kokku kaerahelbed ja peenemaks tükeldatud pähklid (või tambi need väiksemaks näiteks rätiku/kilekoti sees, kasutades kokteilitamperit (nagu mina) või pudrunuia). Seejärel vahusta munavalged vanilliekstraktiga kohevaks vahuks ja sega helveste ja pähkli segu hulka

Lisa kõik ülejäänud ained (v.a. mesi) ja sega korralikult läbi. Viimasena sega hulka mesi. Laota mass võimalikult õhukese kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 150 kraadi juures 25 minutit (vahepeal 2 korda segades), kuni müsli on kergelt kuldne. Tõsta ahjuplaat koos müsliga välja jahtuma (jahtudes muutub müsli krõbedamaks). Kui jahtunud, säilita õhukindlas purgis. Naudi piima, jogurti või jäätisega.

KRÕBE MÜSLI

200 g kaerahelbeid
5 sl mett
125 g võid
1 dl demerara suhkrut
200 g sarapuupähkleid
130 g maapähkleid
100 g kuivatatud banaanilaaste

Sulata pannil või, mesi ja demerara suhkur. Sega kaerahelbed, pähklid ja banaanilaastud, vala peale või-mee-suhkru segu ning sega ühtlaseks. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud suuremale ahjuplaadile ja küpseta 160 kraadi juures 30-40 minutit, aeg-ajalt segades.
 KÕRVITSAMÜSLI

2,5 dl kaerahelbeid
4 tl pruuni suhkrut
1/2 tl kaneeli
1/4 tl muskaati
1/4 tl ingverit
näpuotsatäis soola
40 g kuivatatud ananassi
40 g rosinaid
50 g hakitud sarapuupähkleid
2 sl õunamahla
6 sl kõrvitsapüreed

MÜSLIBATOONID

2,5 dl kaerahelbeid,

2,5 dl kookoshelbeid,

0,5 dl seesamiseemneid,

1,5 dl päevalilleseemneid,

1,25 dl kõrvitsaseemneid,

2,5 dl kuivatatud jõhvikaid,

0,5 dl linaseemneid,

100 g võid,

1,25 dl mett,

0,25 dl pruuni suhkrut

Valmistamine: kuumuta kaerahelbeid, kookoshelbeid, seesamiseemneid, päevalille-, kõrvitsa- ja linaseemneid kuival pannil keskmisel kuumusel, kuni need muutuvad kuldseks. Jälgi, et kõrbema ei läheks. Kalla teise nõusse ning sega juurde jõhvikad. Kuumuta pannil võid ja suhkrut, kuni suhkur sulab. Vähenda kuumust ning kuumuta veel umbes 5 minutit. Kalla seemnesegu peale, lisa ka vedel mesi ning sega hästi läbi. Kata kandiline vorm küpsetuspaberiga ning suru segu sinna tihedalt ja ühtlaselt. Lase jahtuda ning lõika tükkideks. Säilivad õhukindlas karbis nädala.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: