Maailma parim kapsapirukas

IMG_9683

Taigen:

4 klaasi jahu

300g võid / soovitus asendada 100g võid  2munaga/

1 tl soola

1 spl suhkrut

½ klaasi äädikavett või hapupiima

Määrimiseks 1 muna + 1 spl vett

Täidis:

½ kg värsket kapsast

150g void

1 suur sibul

1 muna

Sool

Pipar

Jahu sõeluda lauale. Lisada sool ja suhkur ning tükeldatud või.

Hakkida noaseljaga sõmeraks ja lisada niipalju äädikavett, et saab pehme rullitav taigen.

Panna jahedasse. Kapsas riivida, mahl välja pigistada. Sibul hakkida peeneks ja võis kuumutada. Veel lisada lahti klopitud muna lasta hüübida, hakkida ja lisada kapsale, maitsestada. Taigen rullida 2-3 cm paksuselt laiali. Täidis panna taignale, külgservad tõsta umber täidise vahelt ja suruda kõvasti kinni. Pirukad tõsta küpsetusplaadile, pealt määrida munaga ja küpsetada 200 C juures kuldpruuniks. Mina teen kaks  pirukat.

1 Response so far »

  1. 1

    Marju said,

    Väga väga maitsev pirukas. Aastaid tagasi sain ühel üritusel maitsta suussulavat kapsapirukat – selle maitse ei läinud mul kuidagi meelest. Üritasin leida kapsapiruka retsepti mis annaks ligilähedasegi tulemuse aga tulutult. Meeldejäänud pirukas oli selline kergelt magus, sellise “lapsepõlve vanaema piruka” maitsega ja tainas oli mõnusalt rabe, mis sobis ideaalselt kapsatäidisega kokku. Just see retsept siin andis väga ligilähedase tulemuse, nii et olen retsepti eest väga tänulik. Mina siiski kasutasin taignas 300g võid ja mune ei pannud, just või garanteerib selle õige rabeduse.


Comment RSS · TrackBack URI

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: